Начало Пловдив днес Розово фламинго, камили и сурикати в новия зоопарк в Пловдив

Розово фламинго, камили и сурикати в новия зоопарк в Пловдив

Розово фламинго, камили, носати мечета, оцелоти, сурикати и видри ще радват посетителите в новия зоопарк в Пловдив. Процедурата за строителството  на зоологическата градина ще бъде обявена в Агенцията за обществени поръчки. Тя е на стойност 4 милиона лева и е за срок от две бюджетни години, обяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Зоопаркът ще бъде първият в България, изграден след приемането на новите законови изисквания. Той ще има 22 хабитата /обособени места за животни/, представители на над 30 животински вида и ще е разположен на площ от 40 декара, съобщи още кметът инж. Тотев.

Вече са одобрени и графиците за изваждането на сегашните обитатели на зоопарка, като временното им преместване е съгласувано с институциите. До изграждането на новата зоологическа градина в Пловдив мечките ще бъдат настанени в Белица, лисицата и вълкът – в Кнежа, а останалите животински видове в София и Стара Загора. Единствено тибетският як остава в Пловдив заради напредналата си възраст и по препоръка на специалистите.

Очаква се новата зоологическа градина в града да отвори врати за посетители през 2015-та година.

12,317 total views, no views today