Начало Актуално Световният фестивал за Лего роботика FIRST® LEGO® League стъпва в Пловдив

Световният фестивал за Лего роботика FIRST® LEGO® League стъпва в Пловдив

лего

10.05.2023

На 12 май от 11.00 часа в галерия „Капана“ ще се проведе пресконференция и демонстрация по повод предстоящото пилотно издание на Световния фестивал FIRST® LEGO® League. Събитието е най-големият фестивал за Лего роботика, провеждан в 110 страни в цял свят с милиони участници. За първи път той ще има свое издание и в България – на 8 юли 2023 година в зала „Колодрум“ и в него ще вземат участие 24-те най-добри отбора от ученици от цялата страна.

На представянето за медии ще има демонстрация на модел на робот, който изпълнява мисии, показан от ученици от пловдивския отбор към клуб „Kinder coder“ (читалище “Захари Стоянов“). Ще научите повече за регламента, както и темата за световния формат – „Суперсили“ – с акцент върху възобновяемите и традиционните източници на енергия, като мисиите на състезанието са свързани с нея.

На пресконференцията ще присъстват зам.-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, Виктор Янков от фондация „Пловдив 2019“, представители на партньорските организации на събитието.

Повече за FIRST® LEGO® League: в прикачения документ

Организатори са: Фондация „Пловдив 2019“, в партньорство с Център за творческо обучение, Развойният център на SAP в България, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Професионална асоциация за роботика и автоматизация (PARA) и образователен портал „Уча в Пловдив“.

2,655 total views, no views today