Начало Култура „Синхроно консерватория“ секстет от Солун гостува на „Камерна сцена Пловдив“ през септември

„Синхроно консерватория“ секстет от Солун гостува на „Камерна сцена Пловдив“ през септември

Духовият секстет на „Синхроно консерватория“ град Солун ще се представи в програмата на платформата „Камерна сцена Пловдив“ на 10 септември от 20.00 часа в Culture Hotspot Milcho Leviev – Къща на Иван Черноземски в Стария град на ул. „Цанко Лавренов“ 5.
След два успешно осъществени концерта на Античен театър в Пловдив от проекта „Балканска връзка“, „Камерна сцена Пловдив“ обединява идеите си с три ключови културни институции от България и Гърция. АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив , Солунска филхармония и „Синхроно консерватория“ – Гърция.
Освен представителна извадка на „Синхроно косерватория“ Солун, артистите от формацията са основни фигури и в състава на Солунската филхармония. Концертът се осъществява в колаборация с 6-ти Международен младежки фестивал „Кръстопът“.
В програмата на секстета ще прозвучат произведения от гръцки, български и френски композитори – Алкис Балтас,Марин Големинов и Франсис Пуленк – концерт за пиано и духов квинтет.
„Синхроно консерватория“ секстет е в състав: Дитер Фокт – флейта, Панайотис Куюмдзоглу – обой, Козмас Пападопулос – кларинет, Малина Ильопулу – фагот, Адриана Сус – валдхорна и Клаудио Струнга – пиано.
Камерна сцена Пловдив се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 г. и и сдружение „Бизнеса за Пловдив“.
Билети се продават в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

Събитие във фейсбук:
https://www.facebook.com/Culture-Hotspot-Milcho-Leviev-100762415882129

2,202 total views, no views today