Начало Пловдив днес Социален павилион отвори врати в центъра на Пловдив

Социален павилион отвори врати в центъра на Пловдив

cosialna_kusta

Радостни сме да съобщим за реализирането на дългосрочния проект на Дирекция „Социална политика“ към Община Пловдив, който цели да гарантира на потребителите на социалните услуги, институции и партньорски проекти, безвъзмезден достъп до търговски обект – сглобяема дървена къщичка.

Този своеобразен „социален павилион” в социалните си измерения осигурява, на първо място, удовлетворение за възрастните и децата, изработили артикулите, че те са популяризирани, харесани и закупени от много по-широк обществен кръг.

От друга страна, се надяваме да бъдат постигнати и много по-високи финансови резултати от тази социална кауза, като набраните допълнително средства, ще могат да се ползват от общинските социални услуги и институции за разширяване възможностите за социална интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в програмите за арт-терапия.

В периода 01.12.2017-10.01.2018 г. в обекта, който се намира на площад „Стефан Стамболов“ ще може да се закупи с благотворителна цел на ръчно изработени от потребители на социални услуги артикули – картички, сувенири, декорации за дома, керамика, свещи.

Може да проследите процеса на издухване на стъклото в ежедневните демонстрации от майстор по стъклодухане, като изработените на място изделия, се предлагат за продажба с благотворителна цел в полза на „АТЕЛИЕ ЗА СТЪКЛЕНИ ВЪЛШЕБСТВА” към Дом за възрастни хора с умствена изостаналост „Св. Врач” за провеждане на арттерапия, която създава умения за работа на уязвими групи хора с увреждания. Ще се предлагат за продажба три групи стъклени издалия със собствен дизайн и уникалност: 1/ стъклени елхови украшения и коледна украса; 2/ бижута от стъкло, 3/ стъклени сувенири.

Надяваме се, че ще подкрепите Каузата „Коледен базар на социалните услуги“ в гр.Пловдив и ще бъдете част от Коледното настроение на децата, младежите и възрастните хора, изработили тези изделия.

7,007 total views, no views today