Начало Пловдив днес Стартират инициативи за разделното събиране на използвани опаковки

Стартират инициативи за разделното събиране на използвани опаковки

В Пловдив започва проектът „Голямото събиране“, съобщиха на пресконференция директорът на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ доц. Стефан Шилев и изпълнителният директор на Екопак Тодор Бургуджиев.

Кампанията представлява нов етап от проект за сепариране и рециклиране на картонени опаковки за течности, а целта е да се намали обемът на сметищата, като на тях се депонират по-малко отпадъци, да се повиши количеството разделно събирани и рециклирани картонени кутии от сокове и прясно мляко.

„Голямото събиране“ обхваща училищата в районите „Централен“ и „Тракия“. В продължение на десетина дни учениците ще събират празни опаковки от сок и мляко. Училището, събрало най-много кутии, ще спечели мултимедиен проектор. На 27-ми септември с всички събрани опаковки ще бъде построен макет на Колизеума в Рим. Организаторите са предвидили детски празник със забавни образователни работилници и спортни състезания, свързани с оползотворяването на отпадъци от опаковки и опазването на околната среда.

5,342 total views, no views today