Начало Пловдив днес Стартира изграждането на нова канализация на улица „Батак“ в район „Източен“

Стартира изграждането на нова канализация на улица „Батак“ в район „Източен“

 До два месеца предстои да бъде решен многогодишният проблем с обратните води край училище „Пенчо Славейков” в квартал Столипиново.

 Това стана възможно благодарение на целево отпуснатите от бюджета на Община Пловдив 200 хил. лв., със 160 хиляди от които започна подмяна на канализацията на ул. „Батак” от кръстовището с ул. „Правда” до ОУ „Пенчо Славейков”.

 Проблемът е много сериозен, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при старта на ремонтните дейности. „Батак” пресича квартала почти изцяло от север на юг и е едно от най-рисковите места в Пловдив за възникване на епидемии. Средствата за отводняване и подмяна на канализацията са отпуснати по предложение на общинските съветници от квартала и администрацията на район „Източен”.

 Тръбите Ф-600  на новата канализация ще са много по-широки от досегашните, а междувременно околните жилищни сгради ще бъдат почистени от обратните води. В обществената поръчка е включено също възстановяване на асфалта, а допълнително районната администрация обмисля обновяване и на тротоарите, разказа кметът на „Източен” Петър Петров, който направи символичната първа копка заедно с жителя на „Столипиново” Асен Иванов.

7,458 total views, no views today