Начало Пловдив днес Стартира мащабно залесяване в Пловдив

Стартира мащабно залесяване в Пловдив

Около 20 дървета – чинар, червен дъб и пауловния, служители на ОП „Градини и паркове” ще засадят на Гребната база в петък – 19 април, от 10 ч.

 Междувременно извършихме санитарна сеч и почистихме терена от загнили, паднали и прекършени от бурите дървета, съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

 Пролетното залесяване продължава на 20 април –  събота, със засаждането на около 70 дървета в Акациевата горичка в кв. „Христо Смирненски” и още около толкова – на бул. „Санкт Петербург”.

 На 22 април – понеделник, с други 30 дървета ще бъде залесен участък от бул. „Свобода” до новоизграждащата се спортна площадка в район „Централен”.

 Освен чинарите, са подбрани липа, явор, ясен и други видове.

 Гражданите, които желаят, също могат да се включат в предприетата мащабна акция, призова Стоян Алексиев. Подробности могат да научат на телефона на ОП „Градини и паркове”: 62-43-01.

 Продължава зацветяването на алеи и паркове. И тази година за целта са предвидени 1 милион цветя. Опасността от изсъхването им в жегите е по-малка в сравнение с предишни лета, тъй като само през миналата година бяха изградени 11, 4 километра капково напояване и възстановени 17 помпени станции, а през 2013-а броят им ще е още по-голям, подчерта Алексиев.

6,703 total views, no views today