Начало Пловдив днес Стартира публична кампания за съживяване на ДДЛРГ „Рада Киркович“

Стартира публична кампания за съживяване на ДДЛРГ „Рада Киркович“

Рада Киркович (2) Рада Киркович (1)

Стартира публичната кампания за привличане на обществена подкрепа за разкриването на „Комплекс за ранно детско развитие“ на територията на бившия дом за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович“. Инициативата е на Фондация „За Нашите Деца“ със съдействието на Община Пловдив.

ДДЛРГ „Рада Киркович“ е първото сиропиталище в България и неговата история започва в далечната 1878. Към днешна дата, обаче, домът пустее и очаква подкрепата на своите съмишленици за неговото съживяване.

„Никой няма право да отнема мечтите на едно дете. Тук ще бъде изграден един специален център. Това ще бъде едно каре на благодарността и желанието да помагаме на хората“, сподели зам.-кметът Анести Тимчев. „Община Пловдив ще продължи да бъде стабилен партньор на инициативата“, допълни зам.-кметът Георги Титюков.

Новият комплекс ще разполага с обучителен център за специалисти, родители, кандидат-осиновители и кандидат приемни семейства, както и с център за Обществена подкрепа, в който ще бъдат предоставяни разнообразни интегрирани услуги за постигане на оптимално развитие на децата в ранна детска възраст.

„Домът съществува толкова години благодарение на благодетели и смятам, че ще продължи да се развива за в  бъдеще, защото българинът е отворен към благотворителност, особено към децата“, сподели г-жа Йорданка Паунова, дългогодишен директор на Дом „Рада Киркович“.

Главен приоритет е да няма деца, които да бъдат лишавани от родителски грижи и затова Община Пловдив напълно застава зад каузите на такива организации за създаване на модерни и иновативни услуги.

Рада Киркович (3)

5,756 total views, no views today