Начало Актуално Стефан Стоянов присъства на откриването на учебната година в Техническия университет

Стефан Стоянов присъства на откриването на учебната година в Техническия университет

IMG_6276 IMG_6289

С тържествена церемония се откри новата академична 2021/2022 учебна година в Техническия университет – София, филиал Пловдив.

Начало на тържеството дадоха девическа формация „Евмолпея“ с диригент Алия Хансе, а директорът на филиала проф. д-р инж. Въльо Николов приветства първокурсниците.

„Първокурсници, ние вярваме във вас и във вашите възможности и желания. Ние ще ви подкрепяме в този нелек път на вашето обучение, за да бъдете след четири години членове на семейството на възпитаниците на Техническия университет – София. Заедно с вас ще издигнем престижа на инженерната професия в България. На добър час!“, поздрави студентите д-р инж. Въльо Николов.

Той допълни, че Техническият университет продължава да създава все по-добри условия за обучение на бъдещите инженери, които ще бъдат необходими не само на Пловдив, но и на целия регион и страната.

С „Добре дошли“ приветства първокурсниците и зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

„Пловдив и регионът са най-големият индустриален център и един от големите в Югоизточна Европа. Възможностите, които дава местната икономика за реализация са огромни и това, че вие сте избрали да учите инженерна специалност е добър избор за вашето висше образование. Стотици български и международни компании, които произвеждат и изнасят за целия свят, чакат вас – да се включите активно на пазара на труда. Но преди това имате важна работа – да учите и да станете добри професионалисти и търсещи инженери“, заяви Стефан Стоянов.

Той апелира студентите да се възползват от европейските образователни програми.

„Европейският съюз дава много възможности на младите хора. Затова освен да учите, продължавайте и да четете, възползвайте се от европейските програми, участвайте в обмени и „Еразъм +“, за да вземете най-добрите примери“, допълни Стоянов.

Приветствие към студентите и ръководството на университета отправи и председателят на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков.

„Пожелавам на целия екип мъдрост и здраве в осъществяване на благородната мисия да помогнат на всички млади хора да намерят своя достоен път в живота“, заяви Държиков.

На церемонията присъстваха още ректорът на Аграрния университет проф. д-р Христина Янчева, ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, ректорът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак, ректорът на Медицинския университет проф. Мариана Мурджева, директорът „Връзки с обществеността“ в Тракия икономическа зона Катя Стайкова и преподаватели.

 

2,071 total views, no views today