Начало Актуално Стотици малчугани и техните родители се включиха в щурия купон „Вълшебно лято“ пред общината

Стотици малчугани и техните родители се включиха в щурия купон „Вълшебно лято“ пред общината

5 (2) 15

Кулминацията на празничната програма, посветена на 1 юни – Международен ден на детето, се случи на сцената пред община Пловдив снощи, когато стотици малчугани и техните родители завзеха пространството на пл. Стефан Стамболов. За поредна година пловдивското радио КАТРА ФМ не изневери на традицията, като зарадва малки и големи с грандиозно празненство и подари незабравим старт на лятото на пловдивските деца.  Водещи на щурия купон с много игри, награди, песни и танци „Вълшебно лято“ бяха Кака Петя и Кака Едит, които са и водещи в радиото.  В празничната програма участваха деца от ОДК – Пловдив, НУМТИ ”Добрин Петков” и Арт Войс Център, Мини Балеринки,  “Старс Денс Център”, Пловдив,  ДВГ „Пеещите котенца”, ТФ „Деница – Катерина Кънева, ,Фолклорен танцов ансамбъл „ДИЛЯНКА“,  Ния Пенева,-“МИНИ СТАРС “ Велина Сарелска. Също така с музикални изпълнения се включиха и водещите Едит Унджиян и Петя Плачкова, които разиграваха забавни игри на сцената, с участието на родители. Бяха изтеглени и раздадени наградите от благотворителната томбола – велосипеди, чували с играчки, детски матраци, детски коли, детски пуфове и много, много други.

Сред гостите на празненството бе и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който поздрави всички присъстващи, като им пожела да са здрави и да пазят грижливо детето в себе си. Да не бързат да порастват, а да се учат прилежно и да се веселят безгрижно. Той получи честта да разреже огромната торта кейк Кълекшън на сцената, а с помощта на доброволците от БЧК, всички деца получиха парче от нея.

Освен безброй забавления и сладки изкушения, дошлите на празненството подкрепиха поредната благородна кауза на кампанията „Капачки за бъдеще“. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на неонатологична линейка, каквато липсва в Пловдив и региона. Доброволци от БМЧК набираха символични средства в касички. Дарилите скромната сума от 1 лев получаваха билет, с който участваха във финалната томбола, както и бутилка минерална вода или сок.

За да остане наистина незабравимо, тържеството ще бъде заснето с дрон. Малки и големи ще могат да намерят видео материала в социалните мрежи.

1,765 total views, no views today