Начало Пловдив днес Стотици състезатели от 34 страни ще участват в Европейското по фехтовка в Пловдив

Стотици състезатели от 34 страни ще участват в Европейското по фехтовка в Пловдив

fehtovka_presk_26042016

338 състезатели от 34 страни ще участват в Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени до 23 години, което ще се проведе в Пловдив от 1-ви до 4-ти май 2016 г. Това съобщиха на пресконференция заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков и президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева.  Шампионатът ще се провежда в 13-та палата на панаирното градче от 9.00 часа, като входът за зрителите е свободен. Финалите ще са с начало 18.00 часа.

Спечелилият олимпийска квота Панчо Пасков също ще участва в надпреварата, а пловдивските надежди за медали са Стефан Булдеев , Иван Мандов и Атанас Кръстев.  Сред съдиите на първенството ще бъдат Васил Миленчев и Юлиян Стойчев от Пловдив.

Официалното откриване на  Европейското по фехтовка за мъже и жени до 23 години ще е на 1-ви май от 18.00 часа.

Ден по-рано – на 30-ти април, събота, от 9.00 до 21.00 часа на стълбите на Каменица на Главната улица на Пловдив, ще бъде направен опит за подобряване на рекорд на Гинес за масово участие в боеве по фехтовка.

Величка Христева, която е и президент на Балканската федерация по фехтовка, съобщи, че за 1-ви път инициативата е проведена в Нови Сад на Европейското първенство миналата година. Там са се включили 234 участници с 825 туша.

За да бъде подобрен този рекорд, организаторите канят пловдивчани и гостите на града да се включат в състезанието. Гражданите ще бъдат екипирани и всеки ще получи диплом за участието си.

17,448 total views, no views today