Начало Спорт Стронгмени от 3 държави и мерят сили в града под тепетата.

Стронгмени от 3 държави и мерят сили в града под тепетата.

Централният площад в Пловдив ще стане свидетел на невиждано зрелище за всички любители на нечовешката сила, воля и издръжливост – Международния „Стронгмен” турнир MUSKULI.COM. Състезанието ще се проведе на 22 юни с участието на 4 топ-състезатели по силов многобой от чужбина, включително шампионите на Украйна, Унгария и Молдова и петимата най-силни мъже на България, сред които личат имената на Стоян Тодорчев, Велизар Митов, Бойко Лишковски, както и най-силният български полицай – шампионът по силов трибой Мариян Димитров.

Състезанието в Пловдив се организира за втора поредна година от Българската федерация по силови спортове „Стронгмен” и Muskuli.com с любезното съдействие и подкрепа на Община Пловдив.Включени се нови зрелищни дисциплини. Наред с познатите „Камъните на Атлас”, „Фермерска разходка”, „Кобилица” и „Мъртва тяга“ с автомобил, феновете на силовите спортове ще видят за пръв път и надпревара по логлифт и другия „гвоздей” от програмата на световния Стронгмен – „Кръгът на Конан”. При него състезателите ще повдигат носеща ос, напомняща стрелката на часовник, на която ще е закачена чудовищната тежест от 350 кг. Стронгмените ще въртят тази „стрелка” в кръг, като целта е да направят колкото се може повече завъртания около оста.

Във всички останали дисциплини тежестите също са космически – метална тръба, която атлетите ще обръщат на рамене и изтласкват над главата, ще е с тегло над 140 кг., петте „Камъка на Атлас” с нарастващо тегло ще тежат от 105 до 190 кг., металните куфари за „Фермерската разходка” са по 150 кг всеки, а кобилицата за състезанието е рекордните 380 кг. Мъртвата тяга с автомобил пък този път няма да изисква максимален брой повторения, а повдигане и задържане за максимално време – зверско изпитание за сила на хвата с над 1000 кг в ръце.

Входът за зрелището на пл. Централен от 18,00 ч. в неделя – 22 юни е свободен.

7,228 total views, no views today