Начало Актуално Съобщение във връзка с Парламентарни избори 2013

Съобщение във връзка с Парламентарни избори 2013

Общинска администрация Пловдив уведомява избирателите в община Пловдив, че със заповед  на  кмета  на  общината са образувани 465 избирателни секции за произвеждане на изборите за народни представители на 12.05.2013 г. Във всеки административен район избирателните секции са както следва:

Район „Централен” – 104 избирателни секции;

Район „Източен” – 70 избирателни секции;

Район „Западен” – 53 избирателни секции;

Район „Северен” – 67 избирателни секции;

Район „Южен” – 99 избирателни секции;

Район „Тракия” – 72 избирателни секции.

Заповедта на кмета на общината за образуването на избирателните секции, техните адреси и номерация е публикувана на интернет страницата на община Пловдив www.plovdiv.bg/парламентарни избори 2013.  Допълнителна информация за местата за гласуване може да бъде получена в районните администрации или в общинска администрация Пловдив.

Избирателните списъци  също са обявени на определените места по райони и на интернет страницата на общината (чл. 54, ал. 4 от Изборния кодекс).

При  наличие  на  непълноти и грешки  в избирателните списъци  всеки избирател може да поиска отстраняването на неточностите с писмено заявление до кмета на района   в срок до04.05.2013 г.  (чл.50, ал.1 и ал.2 от Изборния кодекс).

 Избиратели, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес.  За целта в срок до 27.04.2013 г. следва да се подаде писмено искане до районната администрация по настоящ адрес на лицето (чл. 53, ал. 1 от Изборния кодекс).

Удостоверения за гласуване на друго място могат да бъдат издавани само на лицата служебно заети в произвеждането на изборите – кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, на РИК и наблюдателите, след подаване на заявление по образец в срок до 27.04.2013 г. и прилагане на декларация по чл. 49, ал. 2 от Изборния кодекс.

Съгласно чл. 176, ал. 1 от Изборния кодекс избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение  могат да гласуват с подвижна избирателна урна. В срок до 11.04.2013 г. същите могат да заявят желанието си за гласуване с подвижна избирателна урна, като подадат заявления в районните администрации и приложат копие от документ на ТЕЛК (НЕЛК).

 

6,325 total views, no views today