Начало Култура Съюз на слепите в България – Регионална организация Пловдив чества 100- годишнина с изложба в Стария град

Съюз на слепите в България – Регионална организация Пловдив чества 100- годишнина с изложба в Стария град

визия изложба 21.07.Съюз на слепите в България – Регионална организация Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив” имат удоволствието да Ви поканят на изложба с изделия, изработени от хора със зрителни увреждания. Посвещава се на 100 годишнината от основаването на Съюз на слепите в България.

Откриването е днес – 21.07.2021 г. от 17:00 ч. в Балабанова къща (дълбока зала).

Изложбата ще бъде открита от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

През далечната 1921-ва година група интелектуалци, с нарушено зрение, създават Дружество на българските слепи. Организацията се развива с бързи темпове, преименува се на Съюз на слепите в България и има свои представителства в много градове. През забележителната си вековна история организацията се ползва с голям национален авторитет и се превръща във фактор за създаване на по-достоен живот на хората със зрителни проблеми. Многократно партньор в събитията им е Общински институт „Старинен Пловдив”. Традиция е организирането на дни на творчеството на хора с увредено зрение, започнала още през 2001-ва година..

На 21.07., дълбока зала на Балабанова къща, ще посрещне плетива и грънчарски изделия, които са сътворени с творческия потенциал и естетическо чувство на хора със зрителни увреждания.

„Каним пловдивчани и гостите да се насладят на творбите. Нашето домакинство, както и интересът към изложбата, от Ваша страна, е знак за подкрепата към тези силни и борбени хора. Очакваме Ви!”. – призовават от общинския институт.

Достъпът се осъществява при спазване на актуалните в страната противоепидемични мерки.

Експозицията може да бъде видяна до 31.07.2021 г.

3,689 total views, no views today