Начало Пловдив днес С изложба и интересни проекти ученици от Пловдив отбелязаха заедно Световния ден на водата

С изложба и интересни проекти ученици от Пловдив отбелязаха заедно Световния ден на водата

svetoven den na vodata (22)

Ученици от 14 училища в Пловдив представиха своите интересни проекти, свързани с природата и нейното опазване по случай Световния ден на водата, който в Пловдив традиционно се отбелязва с детски празник. Планини, реки, морета и фонтани с течаща вода можеха да се видят сред сръчно изработените идеи.

„Няма нищо по-ценно от водата на нашата планета, ето защо трябва да я съхраняваме, да я пазим чиста, тя е живот“, заяви заместник-кметът Георги Титюков, който даде символичен старт на събитието и благодари за усърдието и добрата реализация на проектите, над които децата са работили цяла година.

Те представиха и изложба от картини на водна тематика, постери и макети.

Празникът се проведе спортната зала на СУ „Св. Патриарх Евтимий, а за веселото настроение се погрижиха танцьорите от балет „Електра“, група по модерни танци „Ненси денс“, танцово-музикален ансамбъл към СУ „Любен Каравелов“.

Институтът по рибарство и аквакултури раздаде на всички желаещи рибки.

Организацията на честването е съвместна инициатива на Община Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, „ВиК“ ЕООД – гр. Пловдив и  РИОСВ – Пловдив, която се провежда вече за осма поредна година. Като подкрепящи организации са привлечени и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и Института по рибарство и аквакултури.

През 2018 година темата на празника е „Природата за водата”, а името на кампанията – „Отговорът е в природата“. Тя е насочена към прилагането на природосъобразни решения за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени в наше време.

svetoven den na vodata (6) svetoven den na vodata (7) svetoven den na vodata (12) svetoven den na vodata (14) svetoven den na vodata (16) svetoven den na vodata (20)

13,350 total views, no views today