Начало Пловдив днес С много настроение и фойерверки запалиха светлините на празничната елха в Пловдив

С много настроение и фойерверки запалиха светлините на празничната елха в Пловдив

elha_svetlini_3elha_svetlini_2

В Пловдив тържествено бяха запалени светлините на празничната елха на площада пред общината.  Символичната церемония бе извършена от кмета на града инж. Иван Тотев заедно с талантливите изпълнители от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева”.  И малки, и големи се включиха в обратното броене, с което бе поставено началото на коледно-новогишните празници в Пловдив.

Кметът инж.  Иван Тотев припомни традицията в града да се украсява живо празнично дърво. От две години това е млада кавказка ела, засадено на мястото  на елхата, символизираща раждането на 300-хилядния пловдивчанин през 70-те години на миналия век. Старото дърво, което се украсяваше в продължение на няколко години, бе повалено от силна буря през лятото на 2014 г.

„Благодаря на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова и на ансамбъл „Тракия“ за това, че допринесоха за доброто настроение на всички нас с прекрасните коледни песни и красивите български хора. Пожелавам много здраве, семейно щастие и уют и нека посрещнем една прекрасна Коледа”, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

След включването на светлините на елхата, небето над площад „Стефан Стамболов” бе озарено от пищна заря.

elha_svetlini_1 elha_svetlini_4  elha_svetlini_5

9,195 total views, no views today