Начало Актуално С обучение и инициативи в Пловдив отбелязват Международния ден за борба с трафика на хора

С обучение и инициативи в Пловдив отбелязват Международния ден за борба с трафика на хора

trafic_hora

Във връзка с Международния ден за борба с трафика Местната комисия, Националната комисия за борба с трафика на хора и Фондация „Ханс Зайдел“, провежда специализирано обучение на полицейски служители от отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Пловдив на тема: „Трафик на хора – рискове и последици. Идентификация на първо ниво. Насочване на жертвите на трафик на хора“. То се провежда днес – 30 юли 2019 г., в Дома на културата „Борис Христов“, Пловдив, а за лектори са поканени представители от Районна прокуратура – Пловдив, отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР – Пловдив, сектор „БОП“ – Пловдив, Пазарджик и Смолян и др.

Обучението има за цел да повиши информираността и практическите умения за идентификация, насочване и закрила на жертви на трафик на хора. Ще бъдат дебатирани теми, свързани с измерението на престъплението трафик на хора, политиките за превенция, идентификация, насочване и подкрепа на жертвите на трафик, както и ролята на охранителна полиция при случаи на трафик на хора.

Паралелно с това като част от националната превeнционна кампания „Заедно срещу трафика на хора“ и в подкрепа на международната инициатива на ООН – „Синьо сърце“ в Цар Симеоновата градина съвместно с Български Червен кръст – Пловдив, доброволци ще разпространяват информационни материали по проблема. Младежи ще задават провокативни въпроси на минувачи, за да анализират доколко са запознати с причините и проявните форми на престъплението. Също така ще бъде направена конструкция от сини балони във формата на сърце, до която всеки желаещ ще има възможността да се фотографира в подкрепа на милионите жертви на трафик на хора по света.

6,929 total views, no views today