Начало Актуално С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район „Южен“

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район „Южен“

zalesqvane_ujen_1

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за отдих на жителите в район „Южен“. Други 10 дръвчета от вида кълбовиден ясен бяха засадени край детската площадка на ул. „Бугариево“. Това е поредната залесителна акция по инициатива на районния кмет Костадин Язов, а фиданките са предоставени от дарители.

„Благодаря на „АМВ-Агро“ ООД за тези прекрасни и сравнително редки видове, които ни подариха, за да добавим още малко красота в два от парковете на района“, коментира кметът Костадин Язов. Той допълни, че около 200 дръвчета, засадени при последните кампании в района, са дарени от фирми и граждани. Благодарение на тяхната съпричастност са облагородени междублокови пространства на ул. „Кукуш“, зоната около училище „Димитър Талев“, а само преди седмица бяха засадени 30 еводии на детската площадка до „Камела“ и други подходящи пространства в „Южен“.

Заедно с районния кмет Костадин Язов в акцията се включиха заместник-кметовете и районните еколози. Дръвчета засадиха и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев и неговият заместник инж. Георги Николаев.

„Продължаваме да изпълняваме програмата си за озеленяване на района, като засаждаме нова растителност навсякъде, където това е възможно. Съдействаме и на гражданите, които искат да облагородят междублоковите пространства, нека да се обръщат към нас“, заяви Костадин Язов.

По думите на директора на „Градини и паркове“ Веселин Козарев от началото на тазгодишната пролетна залесителна кампания са засадени общо около 1000 нови дървета в шестте района на Пловдив. Той също гарантира подкрепа за всяка инициатива на фирми и граждани, които желаят да допринесат за развитието на зелената система в града.

 

2,355 total views, no views today