Начало Актуално ТАЗИ ВЕЧЕР! За първа година Plovdiv Jazz Fest ще има своето лятно издание

ТАЗИ ВЕЧЕР! За първа година Plovdiv Jazz Fest ще има своето лятно издание

ПЛАКАТ

03.08.2022

Програмата на Plovdiv Jazz Summer ще обхване началото и края на август, а събитията ще се състоят на две места. Между 03 и 05 август от 21:00 ч. в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив ще видим концертите на три джаз дами: Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава.

Plovdiv Jazz Summer започва на 03 август с Мирослава Кацарова и „Дългите сенки на август“ – концерт на триото на пловдивската вокалистка, което включва пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа.

Концертната програма включва основно оригинални песни на български език. Заглавието на концерта „Дългите сенки на август” всъщност е и най-новата песен на триото, която ще има своята своеобразна премиера именно през август. Автор на текста е поетесата Ина Иванова, а аранжиментът е на Мирослав Турийски.

Втората част от лятната програма ще бъде от 26 до 28 август в село Марково, където ще бъде и концертът на Теодосий Спасов, както и два специални градински концерта на саксофониста и композитор Димитър Льолев с неговия квартет, както и на Дани Белчева, заедно с Милен Кукошаров, Мишо Иванов и Димитър Семов.

Plovdiv Jazz Fest и Plovdiv Jazz Summer са организирани от Blue M.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.

Песента „Дългите сенки на август“ е създадена с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Plovdiv Jazz Summer се реализира с подкрепата на Schweppes, Хемингуей, 8 ½, КЦМ, New Natures Way и Natural Factors, Deroni, NESCAFÉ Dolce Gusto

Фестивалът се осъществява с медийната подкрепа на Jazz FМ, Катра ФМ, БГ Радио, Радио 1, Въпреки, Импресио, дир.бг, Виж, Лицата на града, Артакция, Капана, Под тепето, Пловдив тайм, Трафик нюз, Нула 32, My Sound.

Билети в  мрежата на Ивентим и на място.

2,253 total views, no views today