Начало Актуално Талантливи деца и младежи свирят и пеят, редом с професионални музиканти в Цар Симеоновата градина

Талантливи деца и младежи свирят и пеят, редом с професионални музиканти в Цар Симеоновата градина

постер 2

26.09.2022 

„Децата в джаза“ ще е отворена сцена, която приобщава всички желаещи да участват

 

„Децата и джаза“ е името на забавно, музикално събитие, което се реализира за първи път в Пловдив на 5 октомври 2022 г. от 17.00 ч., на Сухите фонтани в Цар Симеоновата градина. Неговата главна цел е да подпомогне развитието и популяризирането на млади таланти. “Децата и джаза” е уникално по рода си събитие с това, че дава възможност на малки и големи да импровизират, заедно с утвърдени джаз музиканти, да се запознаят с музикалните инструменти, с елементите в джаза и пряко да участват в изпълненията. Концертът представлява отворена сцена, която приобщава всички желаещи да участват. Той има не само слушателска, но и образователна цел, запознавайки публиката с джазовата музика по един забавен, достъпен и атрактивен начин.

Музикалният проект е насочен главно към детската аудитория, както и към жителите на Пловдив и гостуващите туристи в града. Той е насочен и към аудитория без възрастови ограничения, предоставяйки възможност за интеграция в изпълненията на музикантите – пеейки, танцувайки, музицирайки, играейки, забавлявайки се, учейки.

Малчуганите ще получат музикални инструменти, с които да участват наравно с водещите. Най-добрите и атрактивни изпълнители в концерта “Децата и джаза“ ще получат награди: Ваучер за уроци по музика в Music Space; Звукозапис на песен в звукозаписно студио Music Space; Участие в концерт на музикален център Music Space. Предметните награди – музикални инструменти са осигурени от Музикален магазин „Койчев“.

В концерта „Децата и джаза“ ще участват деца и младежи, изпълнители от музикален център Music Space, Пловдив: Мариана Шенчева – 10 г., Александър Захариев – 8 г., Калина Христова – 5 г., Иван-Александър – 19 г., Александър Терзиев – 19 г.

Те ще изпълняват своите песни с акомпанимента на професионални музиканти Веселин Койчев, Венци Благоев, Петър Койчев, Димитър Благоев, Кристиан Желев, Христо Минчев и вокалистките и преподаватели Светлина Христова и Ивелина Събева. Певческите таланти от музикален център Music Space,. Пловдив ще застанат рамо до рамо с професионалните музиканти. Най-малките изпълнители и зрители ще бъдат запознати с мелодия и ритъм чрез образователни детски музикални игри. Организаторите целят да помогнат на малките, но големи таланти, да станат любители на музиката.

Една от отличителните черти на проекта „Децата и джаза” е, че в него се обединява концертния формат с интерактивен модул – идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се – забавлявайки се, танцувайки, пеейки и музицирайки. Най-съкровената цел, мисията на музикален център Music Space, е широк кръг от хора да се запознаят с таланта на най-малките и по-големите млади изпълнители и да оценят огромния творчески потенциал, който носят децата на България.“, сподели Веселин Койчев.

Децата и джаза” се реализира за първи път. Той приема, следва и надгражда линията на проекти като „Джаз за деца“ с Венци Благоев, „В чудният свят на джаза” на Димитър Русев, като придава нов собствен облик на вече утвърдените реализирани проекти. Концертът ще включва изпълнения на джаз пиеси в различни стилове на джаза от музиканти на живо, заедно с различни по възраст възпитаници – инструменталисти и певци от музикална школа “Music Space“, Пловдив.  Основната група музиканти, единият от които – солист разказвач ще запознават публиката с характерните особености на джаза и ще показват музикални инструменти по интересен и атрактивен начин. По време на концерта децата от публиката ще имат възможност да се присъединят към музикантите на сцената. На онези, които желаят, ще бъдат раздадени различни музикални инструменти и те ще имат възможност да музицират с музикантите на сцената и да се докоснат отблизо с джазовата музика.

Събитието ще се осъществи с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 година.

 

Линкове:

Публична група „Децата и джаза“

https://www.facebook.com/groups/1273873130094767

Публична група на музикална школа „Мюзик спейс“ – там има различни публикации за събитието и участниците в него.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=519940563468442&id=100063575080480

Сайт на музикална школа „Мюзик спейс“ http://music-space.eu/events/2106/

Събитие https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=519940563468442&id=100063575080480

Събитие https://www.facebook.com/events/850281726344601

Събитие https://fb.me/e/2CZ4eoFJc

 

Телефони за връзка:

0898598681 – Веселин Койчев

0899486201 – Светлина Христова

2,133 total views, no views today