Начало Актуално Тодор Чонов: „Нормална е обстановката в градския транспорт на Пловдив“

Тодор Чонов: „Нормална е обстановката в градския транспорт на Пловдив“

Тодор Чонов

Община Пловдив стриктно следи за спазването на противоепидемичните мерки в градския транспорт. Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов в отговор на журналистически въпрос. Той подчерта, че екипи на общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“ извършват ежедневни проверки не само за редовността на пътниците, но и за това да няма струпване.

„Непрекъснато се наблюдава пътникопотока. В пиковите часове автобусите се движат с редовен график, който е разреден в обедните часове, когато няма голям брой пътници“ уточни Тодор Чонов.

„Ако се наблюдава струпване на много хора по спирки и колите на градския транспорт, готови сме веднага да реагираме и да се пуснат допълнителни автобуси“, допълни той и сподели, че с 35% са намалели хората, които използват градския транспорт заради предприетите противоепидемични мерки в национален мащаб – не се посещават училища, детски градини, работни места.

За следващата година Община Пловдив предвижда оптимизиране на общинската транспортна схема в съответствие с нуждите на пловдивчани.

Предстои в близките седмици да бъде подписан договорът за осем от линиите на градския транспорт, след като през лятото беше проведена обществена поръчка.

По отношение на електронно-билетната система и бъдещите взаимоотношения с фирма „Индра“, която поддържа този начин на разплащане и GPS свързването с Центъра за управление на трафика, Тодор Чонов коментира, че Община Пловдив е предприела изтегляне на банковата гаранция, заради недобре изпълнена услуга от страна на испанската фирма.

„Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защитаване на интересите на Община Пловдив. Имаме план за надграждане и модернизираме системата по подобие на други български градове, които вече са направили нововъведения“, конкретизира Чонов.

По думите му специалистите в ОП „Организация и контрол на транспорта“ имат готовност да работят с паралелни системи за отчитане и контролиране на градския транспорт.

3,438 total views, no views today