Начало Актуално Увеличават броя на изкуствените неравности за ограничаване на скоростта в Пловдив

Увеличават броя на изкуствените неравности за ограничаване на скоростта в Пловдив

komisia (1)

07.02.2024

Да бъде увеличен броят на изкуствените неравности с цел ограничаване на скоростта в шестте района на Пловдив. Затова се разбраха участниците в заседанието на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Предложението за монтиране на повече подобни съоръжения бе на районните кметове, които са категорични, че по този начин ще бъде намален пътният травматизъм.

Разисквани бяха и въпроси за монтаж на допълнителни пешеходни пътеки и осветяването им, надграждане на системата за видеонаблюдение, увеличаване на улиците с еднопосочно движение, актуализация на автобусните спирки и определянето на един паркинг във всеки район, откъдето да тръгват ученическите автобусни превози.

Като основни причини за пътно-транспортните произшествия експертите посочиха нарушенията на правилата за пътна безопасност, както от водачите, така и от пешеходците.

„Община Пловдив и Областна дирекция на МВР полагат неимоверни усилия, за да осигурят безопасност на участниците в движението. Предстои да се анализират причините за пътно-транспортни произшествия на местата, където се случват най-често и да се вземат мерки“,  посочи заместник-кметът по „Обществен ред и сигурност“ и председател на Комисията Ангел Славов.

Той допълни, че предложенията ще бъдат обобщени, за да могат да бъдат взети предвид при актуализирането на Генералния план за организацията на движението в града.

Сред отчетените от Комисията резултати бяха разширяване на обхвата на системата за управление на трафика, изготвяне на 21 проекта за изкуствени неравности за ограничаване на скоростта, осветяване на 15 нови пешеходни пътеки, обновяването на 297 пътни знаци, монтирането на 4021 метра мантинела, 1029 нови оградни пана, LED осветление на светофарни уредби, обезопасяване на входовете на учебни и детски заведения и други.

2,544 total views, no views today