Начало Актуално Удължават срока на ученическия конкурс „Да се обичаме разумно!“

Удължават срока на ученическия конкурс „Да се обичаме разумно!“

През месеците ноември и декември 2012 г. с различни инициативи в Пловдив отбелязваме 01.12.-международен ден за борба със СПИН по Програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН и СПИ”.

Във връзка с този ден от 10.11.2012 г. Община Пловдив обяви за учениците от всички общински и държавни училища конкурс за литературна творба и рисунка с послание ”Да се обичаме разумно!”. Творбите от конкурса трябва да са свързани тематично с 01.12.-международен ден за борба със СПИН и с посланието на конкурса. Всички участващи творби ще са част от изложба и ще се ползват за проекти при изготвянето на информационни материали със съгласието на авторите.

Крайна дата за предаване на творбите се удължава до 17.12.2012г.

Литературните творби трябва да са дълги до 3 печатни страници, размер А4. Рисунките трябва да са с размер 30 см на 50 см. Материалите за изработка са по избор.

Възрастовите групи са 7г.-10г.,11г.-14г.,15г.-19г.

От всяка възрастова група ще бъде излъчена по една първа награда за литературна творба и по една първа награда за рисунка.

Творбите ще бъдат приемани в Отдел ”Образование и развитие” на Община Пловдив, ул.”Цариброд” №1, ет.3 от г-жа Дора Шопова до 17,15ч. на 17.12.2012г. Те ще бъдат оценявани от комисия от представители на Отдел ”Образование и развитие”, отдел ”Култура”, дирекция ”Правно-нормативно обслужване” и отдел “Търговски дружества, общински предприятия и здравеопазване” при Община Пловдив и от РИО на МОН- гр.Пловдив. Комисията ще номинира най-добрите 3 литературни творби по една от всяка възрастова група и 3 рисунки по една от всяка възрастова група на 18.12.2012г., като авторите им ще бъдат наградени с предметни награди. Поощрителни награди ще получат и творбите на второ и трето място от всяка възрастова група за рисунка и литературна творба и учителите, вдъхновили най-добрите творци.

 

5,901 total views, no views today