Начало Актуално Учениците от Първи „а“ клас от СУ „Цар Симеон Велики“ разгледаха днес първи обновената зала „Тропик“ в Природонаучния музей

Учениците от Първи „а“ клас от СУ „Цар Симеон Велики“ разгледаха днес първи обновената зала „Тропик“ в Природонаучния музей

3 1

Директорът на Регионалния природонаучен музей в Пловдив гл. ас. д-р Огнян Тодоров , заедно със заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов посрещнаха днес в Природонаучния музей учениците от Първи „а“ клас от СУ „Цар Симеон Велики“ с класен ръководител Марияна Петрова, които бяха първите и ексклузивни гости на обновената зала „Тропик“.

Тази чест им бе оказана в знак на благодарност за ръчно изработената картичка за Великденските празници, която малчуганите изпратиха преди месец на кмета на Централен Георги Стаменов. Днес децата донесоха  още една ръчно изработена картичка с текст „Обичаме природата“, изработена колективно, която връчиха на директора на музея Огнян Тодоров.

Първокласниците получиха индивидуална беседа в експозицията и се разходиха и насладиха  на новия облик на зала „Тропик“ с живи тропически пеперуди.

Припомняме, че залата  беше затворена за посетители повече от половин година. Дългата пауза бе предизвикана от противоепидемичните мерки, ограничаващи достъпа на посетители до музея, както и от оттеглянето на Великобритания от ЕС, което възпрепятства международния транспорт и бизнес отношенията с фермите в Обединеното кралство. Директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров използва подходящата възможност, за да предприеме освежаващ ремонт на залата и сега посетителите ще се радват на още по-приветлива атмосфера, докато около тях прелитат красиви тропически пеперуди.

От екипа на музея споделиха, че през целия ден днес има записани групи ученици, които ще разглеждат всички експозиции, а първата от тях от 70 деца пристигна в 11.30 часа.

Зала „Тропик“ работи всеки ден и приема посетители на всеки 30 минути, като първото посещение за деня е в 9:00, а последното е в 16:30.

Цената на билета за възрастни е 4,00 лв., за студенти и ученици – 3,00 лв., а за деца до 7 години – 1 лв.

2,398 total views, no views today