Начало Актуално „ФЕДРА“ НА ТЕАТЪР „АЗАРЯН“ ГОСТУВА НА ДРЕВНАТА СЦЕНА НА АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР В ПЛОВДИВ

„ФЕДРА“ НА ТЕАТЪР „АЗАРЯН“ ГОСТУВА НА ДРЕВНАТА СЦЕНА НА АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР В ПЛОВДИВ

Vizia 2 horizont

На 29 септември 2021 г. от 20.00 часа на древната сцена на Античния театър,  пловдивчани и почитатели на Мелпомена ще имат възможност да видят спектакъла „ФЕДРА“ – гостуващо представление от афиша на  Театър „Азарян “ София.

„Федра” на старогръцки означава блестяща, сияйна. Новият спектакъл на Бойка Велкова е по текст на Петър Пламенов и музика на Теодосий Спасов. Автор на сценографията и костюмите е Бояна Бъчварова, хореографията е дело на Филип Миланов. В ролите ще видим Бойка Велкова, Пламен Манасиев, Михаил Сървански, Севар Иванов и Петя Силянова.

Пиесата, основана на митовете за „любовните отмъщения” на незачетената богиня Афродита, не следва строго древните образци – нито Еврипид, нито Сенека или интерпретацията на Расин от века на Класицизма, а показва Федра като съвременна силна, осъзната и пронизана от страст жена, която притежава изключително чувство за красота и лично достойнство.

Семейните отношения разкриват извечните проблеми за любовта, доверието, близостта и общуването, но видени с очите на днешния постмодерен човек, разглезен от изобилието, навикнал на безгрижие и безчет забавления, но все още способен на големи страсти и копнеещ за автентичен житейски смисъл.

Затова все още обичаме да разказваме стародавни истории, не само, за да си доставим удоволствие, но и за да открием истината за спасението си, поне чрез думи. Защото всеки човек е призован сам за създаде от потока на случайността историята на своя живот, и да открие смисъла на своето съществувание.

Билетите на цена 15,20, 25 лева се продават в цялата мрежа на Eventim.bg и онлайн, както и на касата пред Община Пловдив, на Античния театър, в Дома на културата „Борис Христов“ и ТИЦ на пл. Римския стадион.

Спектакълът гостува в града под тепетата с подкрепата на Община Пловдив.

3,112 total views, no views today