Начало Актуално Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии с цветя украсяват града

Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии с цветя украсяват града

rozi_2 rozi_3

novi_cvetq_6 novi_cvetq_3

26.04.2024 г.

Стотици хиляди рози разцъфтяха и тази пролет в разделителните ивици на много от пловдивските булеварди. С красотата си те радват и пловдивчани, и гостите на града, преминаващи по бул. „България“, „Шести септември“, „Цар Борис III Обединител“, „Княгиня Мария Луиза“, „Санкт Петербург“, „Никола Вапцаров“, „Найчо Цанов“, Карловско шосе и други пътни участъци.

„Само през последния сезон сме засадили над 5000 нови храста рози. Полагаме системни грижи за доброто им развитие. Садим ги на места с  работещи поливни системи“,  каза директорът на „Градини и паркове“ Антон Георгиев.

Той увери, че в предстоящите дни Пловдив ще става още по-красив. От днес се монтират висящите кошници по електрическите стълбове в централната пешеходна зона. Изнасят се и спираловидните саксии на емблематични места. Над 100 хиляди стръка каскадна петуния и мушкато са засадени в тях. До Великден се очаква да бъдат поставени  всичките 128 кошници и 28 саксии.

Много от градските фонтани и чешми също вече работят. От Община Пловдив напомнят, че е възстановено музикално-светлинното шоу на Пеещите фонтани, което започва всяка вечер в 21:30 часа в дните от вторник до неделя.

2,097 total views, no views today