Начало Спорт ХV-ТИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ ТУРНИР „ВУЛПЕВ-БАХЧЕВАНОВ”

ХV-ТИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ ТУРНИР „ВУЛПЕВ-БАХЧЕВАНОВ”

Международния лекоатлетически турнир „Вулпев-Бахчеванов”, на който Пловдив ежегодно е домакин, стартира за 15-ти пореден път на 12.07.2014 год. /събота/ от 15.30 часа на стадион Пловдив. Очаква се да вземат участие 250-300 лекоатлети.

Призьорите ще бъдат наградени с медали, победителките на 800 м. и диск жени ще бъдат отличени със специален плакет, тъй като състезателките на треньорите – Вулпев и Бахчеванов в тези дисциплини имат най-големи класирания.

Програмата започва в 15,30 ч. със скок дължина за жени и ще завърши в 20,00 ч. с троен скок мъже. Състезанието ще се води от Александър Вангелов, който е коментатор и статистик на леката атлетика.

Официален гост на спортното мероприятие ще бъде г-н Петър Зехтински – Директор на Дирекция „Спорт и младежки дейности”. От София ще присъстват четирима рефери , председателят на съдийската комисия при БФЛА и организационен делегат, чиято задача е да наблюдават достоверността на резултатите и дали състезанието се провежда по изискванията  ИААФ  за да се потвърдят покрити нормативи и евентуални рекорди. Резултатите в бяганията ще се измерват с фото финиш.

Международния лекоатлетически турнир „Вулпев-Бахчеванов” се организира и провежда с любезното съдействие и финансова подкрепа на Община Пловдив. Входът за всички любители на леката атлетика на стадион „Пловдив” е свободен.

7,662 total views, no views today