Начало Пловдив днес Цвети Пиронкова със специална награда за заслуги към родния град

Цвети Пиронкова със специална награда за заслуги към родния град

Като специална награда и знак на признателност, кметът инж. Иван Тотев връчи на най-младия почетен гражданин на Пловдив Цветана Пиронкова реплика от Панагюрското златно съкровище.

За мен като кмет на Пловдив е изключителна радост, щастие и привилегия да посрещнем Цвети след поредицата от впечатляващи успехи. Това, което тя прави за популяризирането на Пловдив, е много повече от бюджета, който ние даваме за реклама, подчерта инж. Тотев по време на официалната церемония по посрещането на Цвети, която се състоя в Градския дом на културата „Борис Христов” в присъствието на председателя на Общинския съвет арх. Илко Николов, заместник-кмета Георги Титюков, вицепрезидента на Българската федерация по тенис и президент на ТК „Локомотив“ д-р Георги Крумов, брата на тенисистката Енчо Пиронков, много журналисти, граждани.

Цвети е сред най-заслужилите почетни граждани на Пловдив и е пример от голяма величина за пловдивчани, сред които и много деца, които се надявам да увлече след себе си в стремежа да спортуват. Изключително съм горд, че този успех дойде в началото на 2014 година, в която Пловдив е Европейски град на спорта, отбеляза кметът.

Благодаря на Община Пловдив и на кмета Иван Тотев за оказаните ми с тази награда чест и признание, каза от своя страна Цвети Пиронкова. За мен това означава много, тъй като аз обичам Пловдив и се чувствам изключително горда, че имам възможността да защитавам по света честта на моя уникален роден град, допълни тя.

В мачовете, които изигра, Цвети показа много майсторство, много воля, показа една съвкупност от физически качества, психическа устойчивост, емоционална уравновесеност, за да може да победи в един турнир три от 10-те най-добри тенисистки в света, коментира д-р Георги Крумов. Както каза г-н кметът Иван Тотев, тя е нашият най-голям посланик, тъй като по целия свят я свързват с Пловдив, а най-хубавото е, че тя не престава да обича Пловдив. Тя получи от нашия град криле, за да лети из цялата планета, но в същото време, благодарение на силата на традициите в нейното семейство, тя има здрави корените и се надявам да остане завинаги в Пловдив, каза още той.

 

6,397 total views, no views today