Начало Пловдив днес Центърът за управление на трафика отвори врати за граждани

Центърът за управление на трафика отвори врати за граждани

trafik_centar_4

Пловдивчани имаха възможност да посетят Центъра за управление на трафика в деня на отворените врати, който за втора поредна година е сред инициативите на Община Пловдив във връзка с Европейската седмица на мобилността.

На видеостена с 15 монитора посетителите наблюдаваха в реално време движението по пловдивските булеварди, интересуваха се от работата на диспечерите и могат ли те да влияят върху трафика. Ръководителят на центъра инж. Маньо Петров отговори на многобройните въпроси, като подчерта, че интелигентните системи за управление на светофарните уредби позволяват да се реагира гъвкаво според конкретните ситуации, а въвеждането на защитен ляв завой повишава безопасността на движение.

Центърът за управление на трафика е компонент  от проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив“ по Оперативна програма регионално развитие. Първоначално бяха обхванати 50 кръстовища, 15 от които с видеонаблюдение. През последните две години системата бе надградена  и сега в нея са включени 70 кръстовища, като 24 от тях са оборудвани с видеокамери.

 trafik_centar_2

6,910 total views, no views today