Начало Младежки дейности ЦНСТ „Детска къща“ даде отчет за дарените средства от Седмица на благотворителността 2013

ЦНСТ „Детска къща“ даде отчет за дарените средства от Седмица на благотворителността 2013

11 деца от Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“ вече живеят много по-уютно след приключване на дейностите по обновяване и подобряване на условията, реализирани със средства, събрани по време на Седмица на благотворителността през 2013 год. Днес бе извършен водосвет в жилището, в присъствието на заместник-кмета с ресор „Спорт, младежки дейности и социална политика“ г-н Георги Титюков и директора на дирекция „Социална политика“ г-жа Веселина Ботева. Пловдивският зам.-кмет пожела на децата и екипа от Центъра здраве, много весели и щастливи мигове в обновената къща. Той бе категоричен, че в лицето на Община Пловдив винаги ще имат сигурен партньор, на който може да се разчита. Георги Титюков изрази надежда и тази година дирекция „Спорт и младежки дейности“, със съдействието на фондации, организации и доброволци, да има възможността да организира и проведе втора Седмица на благотворителността.

Със събраните и дарени средства от Седмицата в Центъра за настаняване от семеен тип „Детска къща“ в кв. „Коматево“ е направен ремонт на мебелите, изработени са шкаф за обувки и закачалки за дрехи. Също така е закупен диван за всекидневната стая, в която децата прекарват времето си през деня, поставени са паркет, щори, а стените са пребоядисани. От дома са категорични, че тази промяна би била невъзможна без подкрепата на много доброволци и хора от общността, които са извършили всички дейности по ремонта срещу символични суми и доброволен труд.

В рамките на Седмица на благотворителността 23-29.09.2013 год. се реализираха девет мероприятия и две кампании с подкрепата НАРД, Клуб Зонта, фондациите Лале и Работилница за граждански инициативи, Ротаракт и Интеракт клуб Пловдив, БГ радио, Ася в страната на талантите, Лили Бързева и Хилда Казасян, Клуб „Салса де Куба“, студио Ева Спорт, Ути Бъчваров и доброволци.

9,350 total views, no views today