Начало Актуално Честването на празника на Специалните сили събра премиера, министъра на отбраната и кмета на Пловдив

Честването на празника на Специалните сили събра премиера, министъра на отбраната и кмета на Пловдив

4 juli (29)   4 juli (26)

Когато българите имаме вярата в себе си, тогава сме непобедими. Имате семейства, близки, гответе се така че да оставате винаги живи и да се връщате при тях. С тези думи премиерът Бойко Борисов поздрави представителните роти, които участваха в тържествата по освещавате на новото бойно знаме и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции. По думите му, ако страната ни бъде застрашена, то това е войската, на която най-много ще разчитаме.

Самото освещаване бе извършено от Пловдивския Митрополит Николай в присъствието на премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната адмирал Евтим Евтимов, кмета на Пловдив Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Александър Държиков, областния управител Дани Каназирева и други официални гости – висши военни от съюзнически държави, кметове на населени места.
4 juli (33)

Свое послание към присъстващите отправи и Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай: „Вярата в Бога е онази сила, която вдъхновява българския воин и му дава надежда за безсмъртие. Нашата войска има два стълба, които я крепят и я правят непобедима – Вярата в Бога и Вярата в Отечеството. Затова България ще пребъде Во веки веков“. След което Митрополитът освети знамената и благослови войните.

С словото си генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции благодари на политическото ръководство на страната за всичко, което прави за военното формирование, а на своите войници и сержанти им каза, че се гордее с тях.

„Ние няма да пожалим сили и средства и няма да Ви подведем“, заяви в словото си адмирал Евтим Евтимов и допълни, че ще бъде осигурено финансиране за нуждите на специалните сили.

В края на събитието официално бе открита и обновената емблема на Съвместното командване на специалните операции.

5,029 total views, no views today