Начало Събития Четири пловдивски фестивала с европейска награда за качество

Четири пловдивски фестивала с европейска награда за качество

ONE DESIGN WEEK, ONE ARCHITECTURE WEEK, ONE DANCE WEEK И „ДНИ НА МУЗИКАТА В БАЛАБАНОВАТА КЪЩА“ С ПРИЗОВЕ „ЕВРОПЕЙСКИ ФЕСТИВАЛ“EFFE_LABEL_COLOR_RGB

 

На специална церемония, организирана от Българската фестивална асоциация (БФА) на 19 ноември 2015 г., бяха наградени 26 български фестивала, спечелили европейски сертификат за качество – част от проекта „Европа за фестивалите.  Фестивалите за Европа“ (ЕФФЕ).

И трите проекта на ЕДНО – ONE DESIGN WEEK, ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DANCE WEEK са сред отличените.

Дни на музиката в Балабановата къща“ е12226974_993288517380578_6946233509128828361_nдругият награден фестивал на територията на Пловдив. Сертификатите бяха връчени от Кирил Велчев, началник отдел Култура в Община Пловдив и Светлана Куюмджиева, артистичен директор на ОФ Пловдив 2019.

Призът „Европейски фестивал“ е официално признание за европейско качество. Фестивалите успешно преминаха през два трудни етапа на оценяване от  българско, а след това и международно независимо жури, част от проект „Европа за  фестивалите. Фестивалите за Европа“(ЕФФЕ). Като част от новата интернационална фестивална платформа, българските фестивали ще имат възможността да се свържат с фестивали, дълбоко отдадени на изкуствата и общностите около тях, да осъществят  международни колаборации, да представят българската култура по света и пр. Участие в проекта взеха представители на всички страни членки на Европейския съюз. ONE DESIGN WEEK, ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DANCE WEEK ще бъдат включени в международен фестивален гайд, достъпен в хартиен вариант и онлайн, платформа на топ фестивалите в Европа. Гайдът съдържа вдъхновяващи статии за фестивалния живот, както и най-важните детайли на всеки фестивал,  участващ в тази платформа. Включването в ЕФФЕ гайда прави информацията за фестивалите лесно достъпна за публиката, колеги в областта на изкуството, публичните органи на всички нива, спонсори и медии.

Повече информация на:

http://edno.bg/blog/one-design-week-one-architecture-week-i-one-dance-week

http://bfa.us7.list-manage1.com/track/click?u=d0940c2d18af5d8c960cdd343&id=196f02c7c7&e=d7d09f0303

http://www.musicartissimo.com/bg/

7,115 total views, no views today