Начало Актуално „Чудесата на Индонезия“ са в Пловдив! Вижте красивата изложба

„Чудесата на Индонезия“ са в Пловдив! Вижте красивата изложба

1 (2) 5

Индонезия – тази изключително красива и смайваща част от Земното кълбо, където дърветата посрещат целогодишно с ухаещи цветя, гостува с фото изложба в Цар Симеоновата градина на Пловдив, в непосредствена близост до фонтана на Деметра. Индонезия е уникална страна със 17 509 острова и 34 провинции, с население от 266 357 297 души. В страната има официално 6 религии – изповядващи исляма, протестанти, католици, изповядващи индуизма, будизма и китайскатa етична и философска система – Конфуцианството. Индонезия е най-толерантната страна в света по отношение на вероизповеданието. Всяка общност си има нейните храмове и никой не ги закача. На остров Бали, например, всеки дом има свой храм в двора.

Част от красотата на най-големият архипелаг на Земята, Посолството на Индонезия в София представя в експозицията със заглавие „Чудесата на Индонезия“. Тя включва елементи от културата, бита и природата на Индонезия, чрез уникални фотографии от различни острови в екзотичната държава: Бали, Суматра, Флорес, Сулавеси, Западна Папуа, Калимантан, Нуса Пенида и други.

Индонезия е най-голямата островна страна в света, с магически пейзажи и уникални плажове, с изключително богат подводен свят и супермодерни хотели. Страната предлага отмора и спокойствие на остров Бали и зашеметяващо сърфиране на остров Ява, великолепни кристални плажове, като тези в Лабуан Баджо, с прекрасна флора и тюркоазена вода, уникални разходки в национални паркове на Суматра и трекинг до вулканите, екзотична кухня и мистериозни храмови комплекси.

Изложбата е част от поредица от събития, които посолството планува из цялата страна по повод 65 години дипломатически отношения между България и Индонезия, които се навършват тази година. Събитието се осъществява в партньорство с община Пловдив, както и Министерството на туризма на Република Индонезия. След първото представяне в София, сега Пловдив, предстои гостуване и в град Бургас през юли.

На официалното откриване в Пловдив, което се състоя вчера присъства и лично Посланикът на Република Индонезия Н.Пр. г-н Иуан Богананта, придружен от своето семейство и служители от Посолството. Сред гостите на откриването беше кметът на район Централен Георги Стаменов, заместник-кмета на района Фиданка Кацарева, екипът на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив и граждани.

Официалното откриване на изложбата започна с традиционен индонезийски танц, изпълнен от групата по индонезийски танци към Посолството на Индонезия – „Очарователните Рози на Архипелага“. Трите красиви момичета изпълниха и още няколко танца по-късно, провокирани от големия интерес към тях от страна на гостите на изложбата, които не спираха да си правят снимки за спомен. Посолството изказа своята благодарност към община Пловдив за подкрепата.

„Вярвам, че с нашите съвместни усилия и реализирането на интересни културни проекти, тесните връзки между посолството на Индонезия в София и град Пловдив ще се развиват и задълбочават. А бъдещото ни сътрудничество ще бъде отлично продължение на вече съществуващото от години ползотворно взаимодействие. То е в интерес на двата народа”, каза по повод изложбата Георги Стаменов, който си пожела все повече българи да имат възможност да пътуват и да видят на живо „Чудесата на Индонезия“.

Фотосите ще бъдат на разположение за свободно разглеждане от пловдивчани и гости на града в Цар Симеоновата градинката до 30-ти май 2021 г.

13 18

2,703 total views, no views today