Начало Спорт Шампионската лига „Стронгмен“ 2016 ще рекламира Пловдив по 95 световни канала

Шампионската лига „Стронгмен“ 2016 ще рекламира Пловдив по 95 световни канала

SAM_3765Над 3 тона общо тегло ще удържат най-силните мъже на планетата по време на пловдивския кръг от Шампионска лига „Стронгмен“ 2016, стана ясно на пресконференцията, проведена днес  в залата на община Пловдив. Организаторът Огнян Кръстев, председател на Фондация „Славна България”, обясни, че при дисциплината „Херкулес холд” атлетите ще са между 2 автомобила и ще демонстрират колко време могат да ги задържат да не потеглят по наклонено съоръжение.

Сблъсъкът на титаните ще започне в 17:00 ч. на 24 юли 2016 г., неделя, пред централните трибуни на Гребния канал. Входът е свободен.

Огнян Кръстев сподели гордостта си, че Пловдив за втора поредна година ще е арена на кръга от най-елитния стронгмен-шампионат, 2016 Strongman Champions League Bulgaria. Много рядко организаторите повтарят градовете-домакини.

Според заместник-кмета по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив Георги Титюков, поредното издание на „Стронгмен“ в Пловдив, ще направи масова реклама на града в целия свят. Международен телевизионен екип ще снима събитието и ще го излъчи по над 95 световни канала. Това означава, че е съвсем възможно да бъде гледан от 1 милиард зрителска аудитория. „Поради тази причина, първата дисциплина – задържането на тежест отпред, ще се проведе на сцената на емблематичния Античен театър ден по-рано, в 11:00 ч. на 23 юли, събота“, поясни организаторът Огнян Кръстев. „Тв екипът ще проследи и ще заснеме титаните на фона на най-знаковите пловдивски забележителности. Така ще бъдат привлечени повече туристи, както и с факта, че Пловдив ще е културна столица на Европа през 2019 г.“, сподели още организаторът.

„Надяваме се на световни рекорди на Гребната база!“, каза заместник-кметът Титюков на Стоян Тодорчев, който е най-силният българин, настоящ рекордьор в дисциплината „Фермерска разходка“. Според организаторите, пловдивската публика може да стане свидетел на 2 нови постижения – в дисциплините „Фермерска разходка“ и „Кобилица”. Стоян Тодорчев заедно със своите съотборници Мариян Димитров, най-силният полицай на България и най-новото попълнение в нашия тим Бедо Хачикян ще премерят сили със стронгмените от Полша, Словения, Латвия, Холандия, Литва, Финландия, Норвегия и Франция.

Рая Тодорова от 60K.bg, допълни, че събитието ще бъде съпътствано и с мащабна благотворителна кампания, свързана с „60K за 60 деца. Втора част”. Целта е набиране на средства за изграждането на модерна и многофункционална спортна площадка на територията на ДДЛРГ „Княгиня Мария Луиза” в Пловдив, в който живеят 60 деца на възраст от 5 до 18 години. Възпитаник на този детски дом е и Лиляна Георгиева – младата спортна надежда на България в дългите бягания.

Фондация „Славна България” кани пловдивчани и гости на града на 24 юли на Гребната база, от 17 часа, за да наблюдават на живо сблъсъка на 12-те титани на планетата. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

 

9,688 total views, no views today