Начало Събития Шоуто VIVALDI METAL PROJECT със световна премиера на Античния театър

Шоуто VIVALDI METAL PROJECT със световна премиера на Античния театър

VIVALDI METAL PROJECT

Световният музикален форум  „SOUNDS OF THE AGES“ ще се състои за осма поредна година в Античния театър в Пловдив, а този път ще представи и новата си платформа „ОТКРИТИЯ“.

След вълнуващите първи два дни:

- 21 септември със звездата на Ирландия – Имелда Мей – кралицата на рокабили и джазирания блус и

- 22 септември с Майк Портной и неговата супергрупа виртуози – SONS OF APOLLO с Оркестъра на Държавна опера Пловдив….

….време е да обявим и програмата за третия ден.

На 23 септември (неделя) на вековната сцена на Античния театър ще бъде световната премиера на шоуто VIVALDI METAL PROJECT.

Билети с цена 30 лв вече можете да откриете в мрежата, а в самия ден ще бъдат по 35 лв.

VIVALDI METAL PROJECT е проектът на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампиери, по-популярен като Маестро Мистерия. Метъл феновете го познават като сесиен музикант в солови албуми на Брус Дикинсън от Iron Maiden, Роб Рок от Impellitteri и много други. Но голямото му приключение започва след това…

Както подсказва и името на проекта – амбицията на Мистерия е да представи безсмъртната музика на Вивалди с метъл китари, но и с вокали.

През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT – „The Four Seasons“, за реализирането на който Маестрото успява да привлече съдействието на много големи метъл музиканти от групи като Helloween, Testament, Symphony X, Angra, Within Temptation, Rage, Savatage, SoilWork и много други.

В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.

Някои вече определят VIVALDI METAL PROJECT като „Наследниците на Nightwish“, не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди – Пламен Димов.

Последният е тясно свързан и с музикалната история на Пловдив, което се вписва чудесно и в духа на нашия музикален форум „SOUNDS OF THE AGES 2018“.

Проектът досега е имал само един концерт – при това акустичен – във Финландия през юли, а световната премиера на цялата електрическа сила на VIVALDI METAL PROJECT ще бъде именно в Античния театър в Пловдив точно след месец – на 23 септември.

Това ще бъде осмото издание на магическата серия концерти, които ТАНГРА МЕГА РОК организира всяка година в Античния театър в Пловдив.

Форумът „SOUNDS OF THE AGES“ избухна още през 2011 и се превърна в съществена част от концертния календар на феновете.

Вече седем поредни години в края на лятото, вековната сцена на Античния театър привлича рок поклонници от целия свят, като през изминалия септември станахме свидетели на безпрецедентен рок туризъм и хиляди зрители от цяла Европа, Канада, САЩ и дори Австралия.

2011 – спектакълът на ТАРЯ ТУРУНЕН и звездния барабанист МАЙК ТЕРАНА с Оркестъра на Държавна опера Пловдив,

2012 – ФИШ и ANATHEMA & Оркестър,

2013 – ASIA & Оркестър,

2014 – PARADISE LOST & Оркестър,

2015 – 2 CELLOS, APOCALYPTICA и OPETH & Оркестър,

2016 – KATATONIA & Оркестър,

2017 – DEVIN TOWNSEND PROJECT & Оркестър и MARILLION,

2018 – ИМЕЛДА МЕЙ, SONS OF APOLLO и VIVALDI METAL PROJECT.

6,167 total views, no views today