Начало Актуално Юлияна Антонова-Мурата представя днес в Пловдив третата си книга „Сан сан, Япония“

Юлияна Антонова-Мурата представя днес в Пловдив третата си книга „Сан сан, Япония“

плакат Юлиана Антонова 2

16.06.2022

 

Днес, 16 юни 2022г.,  от 18,30 ч. в Дом на културата „Борис Христов“, Голяма конферентна зала ет.2., ще се състои една дългоочаквана среща с една забележителна жена, която не само гордо носи името българка в страната на изгряващото слънце – Япония, но е и доказано един от най-интересните разказвачи на човешки истории за японския бит, култура, при това описани с много любов.

Юлияна Антонова-Мурата ще представи пред пловдивската публика своята последна книга „Сан сан, Япония“. Авторката е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух.  Талантът ѝ да открива вдъхновяваща история в дребната наглед случка, умението да говори с хората така, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изящно като в японска гравюра, превръща двете ѝ предишни книги „Моши моши, Япония“ и „Уки уки, Япония“ в бестселъри.

Новият сборник с разкази „Сан сан, Япония“ е естествено продължение на стремежа ѝ да раздипля пред читателя – пласт по пласт многоликата душа на японската култура  и начин на мислене.  А когато това е направено с обич, разбиране и преклонение, винаги докосва сърцето. „Сан сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа.

Организатор и домакин на срещата в града под тепетата е Община Пловдив, отдел „Култура, археология и културно наследство“. Неин домакин е заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Юлияна Антонова-Мурата е пълномощен министър с три мандата в Българското посолство в Токио. Тя продължава да живее със своя японски съпруг в страната на изгряващото слънце. Срещите си, които нарича уроци по добри взаимоотношения, описва интересно в кратки разкази в своите книги.

Повече за автора:

https://moshimoshibg.blogspot.com/p/blog-page_14.html?m=1page_14.html?m=1

Линк към специалната промо страница за последната книга на Юлияна Антонова – Мурата „Сан сан, Япония“ с допълнителна информация за книгата:

https://knigomania.bg/san-san-japonija.html

2,174 total views, no views today