Начало Пловдив днес Общината влиза във владение на своята част от детмаг „Снежанка”

Общината влиза във владение на своята част от детмаг „Снежанка”

Община Пловдив влезе във владение на своята 60 процента част от бившия емблематичен за града  в близкото минало детски магазин „Снежанка”.

Сагата за „Снежанка” е поредния градоустройствен проблем, който се решава в този мандат, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Той припомни, че от 1992 г. Община Пловдив е в процедура за делба на един от най-любимите някога магазини на пловдивчани. Благодарение на осъществения добър диалог с 37-те физически лица, съсобственици на имота, голяма част от които от години живеят в чужбина – на територията на 4 континента, се стигна до споразумение в Районен съд – Пловдив.

На базата на това споразумение Община Пловдив пое задължения, които изпълни преди възложения от съда 3-месечен срок. Магазинът вече е разделен в реални части. Изградено е ново стълбище, отделящо общинското от частното владение.

Оттук нататък всеки ще стопанисва своята част, съобщи заместник-кметът инж. Димитър Кацарски. Според предписанието на съда, съсобствениците трябва да осигурят еднотипна обща фасада на сградата.

Община Пловдив има намерение да даде своята част от „Снежанка” под наем на търговска верига. Вече получава оферти, сред които ще бъде избрана най-добрата за града.

7,890 total views, no views today