Начало Актуално Община Пловдив е сред отличените в „Програма достъп до информация“

Община Пловдив е сред отличените в „Програма достъп до информация“

Община Пловдив е в челните редици като достъп на информация, която поднася на гражданите на своята интернет страница. Това сочат резултатите от проучване на Фондация „Програма достъп до информация“.

През тази година оценката е направена в периода 10 февруари – 15 април и съвпада с обявеното на 13 март извънредно положение. Проучването е минало на три етапа, като в първия са оценявани страниците на органите на централната власт и техните регионални структури, а във втория – от 4 до 31 март – на 265 общини в България.

Пловдив е единствена от големите общини, включена сред положителните примери от изследваните институции. Фондацията отбелязва не само наличието на секция „Достъп до информация“ на страницата на Община Пловдив – www.plovdiv.bg, а и осигуряването на прозрачност и максимално улесняване на достъпа до информация за потребителите.

Сред посочените в оценката положителни страни са още разяснителната информация за упражняване на правото на достъп до обществена информация, вътрешните правила за работа по ЗДОИ, както и условията и нормативите за достъп до базите данни, публичните регистри и информация, които поддържа институцията.

Екранна снимка (4) Екранна снимка (3)

2,015 total views, 2 views today