Начало Актуално Голям международен холдинг проявява интерес към летище „Пловдив“

Голям международен холдинг проявява интерес към летище „Пловдив“

DSC_5394

Голям международен холдинг с широк спектър на дейности проучва възможностите за инвестиции в Община Пловдив. Представители на висшия мениджмънт, начело с проф. д-р Ирфан Гюндюз, днес се срещнаха с кмета Здравко Димитров, за да представят намеренията си.

Турски компании, част от холдинга, проучват активно възможността да инвестират в летище „Пловдив“ и да развиват товарните превози. „В тази връзка проведохме срещи в Министерството на икономиката, след като за пореден път бе удължен срокът на конкурса за концесиониране на пловдивския аеропорт и превръщането му логистичен хъб“, заяви Христо Барутчиев, който е техният представител за региона.

„Пловдив е център на най-развитата индустриална зона в България и е една от най-атрактивните туристически дестинации в Европа. За нас е много важно процедурите да приключат с успех и да имаме работещо летище“, коментира кметът Здравко Димитров. Той отбеляза и факта, че Пловдив е един от десетте най-добри средно големи града на бъдещето, който намери място в глобалната класация на „Файненшъл Таймс“ редом с Монреал, Лион, Базел, Билбао, Йокохама и други.

В хода на разговорите стана ясно, че холдингът желае задълбочено сътрудничество с пловдивските висши училища и има готовност да инвестират в здравен и спа туризъм.

DSC_5393

3,182 total views, no views today