Начало Актуално „Пътят към върха“ вчера – начало на концертите

„Пътят към върха“ вчера – начало на концертите

Така започна „Пътят към върха“ вчера. Едно вълнуващо приключение в света на музиката, което Община Пловдив , отдел „Култура“ и район Централен подариха на пловдивчани и гости на града. Пет сцени, пет концерта, два рояла, повече от 50 артисти, класика jazz и поп, покъртителен звук и осветление – всичко това по „Пътя към върха“. Идеята на организаторите беше да превърнат цялата зона на Бунарджика в пространство за музика.

Специален гост на откриването бе Председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева, заедно с народният представител Менда Стоянова.

Насладихме се на великолепните изпълнения на невероятния джаз пианист Боби Вълчев, музикален директор, аранжор, композитор и изпълнител в редица проекти с артисти като Маркъс Милър, Джордж Бенсън, струнен квартет Класик Вю, триото на Станислав Арабаджиев с прекрасния Арнау Гаррофе, младата, красива и талантлива арфистка София Колева.Кулминацията бе по-късно със „Sting the Opera” на Петър Салчев, Военен биг бенд и Симфоничен оркестър , които слушахме на върха.

Куратор на програмата е екипът на Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“, в колаборация с отдел „Култура, археология и културно наследство” към Община Пловдив.

Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2020.

736 total views, 4 views today