Начало Пловдив днес Откриха 5-километрова велоалея на Гребната база

Откриха 5-километрова велоалея на Гребната база

Заместник-кметът на Пловдив по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков и Иван Илчев – мениджър „Маркетинг“ в „Макс Европа“ ЕООД, откриха нова  алея за велосипедисти с дължина около 5 километра на Гребния канал.

С решение от 10-ти април тази година Общинският съвет даде съгласие за реализирането на проект по създаване, маркиране и обозначаване на „Велоалея – Гребен канал“ в Пловдив от „Макс Европа“ ЕООД съгласно изготвен и съгласуван проект.

Общинският съвет прие стратегия „Пловдив – град на велосипедиста“ за периода до 2020-та година, като общината полага много усилия тази стратегия да не остане един документ на хартия, а да се реализира, заяви г-н Титюков. Като пример той посочи, че тази година при ремонта на западното платно на бул. „Източен“ е изградена велоалея, а новите обекти се проектират с велоалеи. Може би най-сериозният успех при реализирането на тази стратегия е, че в спечеленият от общината проект „Устойчив градски транспорт“ е заложено изграждането на 48 километра алеи за велосипедисти, каза още заместник-кметът Георги Титюков.

От своя страна Иван Илчев – мениджър „Маркетинг“ в „Макс Европа“ ЕООД посочи, че компанията стартира план за корпоративна социална отговорност, като започва от Пловдив. Целта е да предоставим на гражданите нещо, което ще е устойчиво. Като допълнение към инфраструктурата, която вече е изградена, предвиждаме информационни табели на входно-изходните артерии, на които да са обозначени правилата, съобщи Илчев. Целта ни е на Гребния канал, независимо от инфраструктурните промени, да има велоалея, допълни той.

Първи съоръжението изпробваха заместник-кметът Георги Титюков, Иван Илчев от „Макс Евроапа“, кметът на район „Западен“ Димитър Колев, председателят на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“ в Общинския съвет Атанас Узунов и директорът на дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински, които направиха пълна обиколка с велосипеди на Гребния канал.

12,017 total views, no views today