Начало Актуално Кампания „Избери си куче от пловдивския приют“

Кампания „Избери си куче от пловдивския приют“

Може би пловдивчани си спомнят за първата одомашнителна кампания за безстопанствени кучета, която община Пловдив проведе през пролетта в рамките на двете Национални киноложки изложби за кучета.

Тогава, през април, наред с породистите екземпляри, в Цар Симеоновата Градина дефилираха и трима наши питомци от общинския приют за безстопанствени животни, специално подготвени и тренирани за събитието.

Обнадеждени от резултатите (няколко одомашнени безстопанствени кучета в резултат на успешната кампанията), решихме, че е време и за една лятна одомашнителна акция.

Този път мястото е самият приют за кучета. Намира се на 4-ти километър „Пазарджишко шосе”.

Времето на събитието – следващата събота – 17.08.2013 г.

Заповядайте в часовете от 10:00 до 13:00 часа и разгледайте всичките настанени 30 кучета и открийте своето. В момента в приюта има кучета, подходящи за дворни пазачи, за домашни компаньони, и малки, и големи, почти породисти и нетолкова породисти. Но всички те са все още без стопанин, търсят си дом и заслужават вашите специални грижи.

По време на кампанията ще получите информационни брошури, консултация с ветеринарен лекар, а успеете ли да си изберете куче, ще го получите с надлежно попълнен ветеринарен паспорт, с поставени всички необходими ваксини, обезпаразитено, кастрирано и чипирано.

Важно е да знаете, че за чипираните и кастрираните кучета собствениците не дължат такса за притежаване на куче към общината.

 

8,230 total views, no views today