Начало Пловдив днес Голяма аутсорсинг компания отваря нови работни места в Пловдив

Голяма аутсорсинг компания отваря нови работни места в Пловдив

Влизането на поредния нов инвеститор в Пловдив в сферата на аутсорсинг индустрията обяви на пресконференция заместник-кметът Стефан Стоянов. Това е Aii Data Processing – една от големите компании в страната, активен член на Българската аутсорсинг асоциация, които от месец имат офис в града ни и вече наемат служители.

Очакванията са до края на годината да бъдат открити 50 работни места, но разбира се, тенденциите са динамични, подчерта Стефан Стоянов. Той допълни, че встъпването на компанията е поредното доказателство за интереса, който има към Пловдив.

В Aii Data Processing  в момента работят 380 човека в офиси в София и Велико Търново. Това е третият офис в България, съобщи изпълнителният директор Илия Кръстев. Той обясни, че се занимават със създаване на съдържание за компании като „Блумбърг”, „Ройтерс“, „Файненшъл таймс” и т.н – новини, информации за компании, хора. Насочени са главно към американския и британския пазар, като оперират с над 30 езика.

За трети офис избрахме Пловдив заради активността на общината. Това беше общината, която проактивно и с най-голяма подкрепа се опита да ни привлече и това беше важно за вземането на решението ни извън инфраструктурните причини, подчерта г-н Кръстев и допълни, че аутсорсингът е секторът с едни от най-високите средни заплати.

Приоритетно ще се наемат млади хора с два чужди езика, единият от които английски, обясни Светослав Богатинов – директор „Човешки ресурси“.

Аутсорсинг индустрията е от малкото индустрии, които бележи изключително бърз растеж в страната. Това са компании, които предлагат изнесени услуги за големи международни клъстери. Позитивите от бързото развитие на този сектор е, че създава нова ниша в страната, която дава възможност предимно на млади и добре образовани хора да работят в международна среда и да се развиват и то още по време на следването им – нещо, което задържа младите хора в България и в градовете, където се развива тази индустрия, сподели г-н Стоянов.

Той подчерта, че Пловдив е с огромен потенциал за развитие на сектора. Градът е университетски център, с огромен човешки потенциал. През последните две години ви представихме вече няколко големи компании, които влязоха, като в момента има над 1000 души, заети в сектора в Пловдив. В момента заедно с Българската аутсорсинг асоциация подготвяме едно изследване за Пловдив, което ще даде възможност на компаниите по-лесно да идват тук, каза още заместник-кметът Стефан Стоянов.

11,968 total views, no views today