Начало Пловдив днес Пловдив, Асеновград и Родопи представиха региона като туристическа дестинация в Букурещ

Пловдив, Асеновград и Родопи представиха региона като туристическа дестинация в Букурещ

Пловдив бе представен като туристическа дестинация на международното туристическо изложение (TTR), което се проведе в периода 13-16 март в Букурещ. Изложението е най-голямото в Румъния и на него местни и международни туроператори и други организации от туристическия бранш представят възможностите за различни видове туризъм по целия свят.

Община Пловдив се представя на изложението за втора поредна година. На пролетното изложение през 2013 г. взеха участие 275 компании от 14 държави, а посетителите бяха над 30 000. Тази година участието ни е в рамките на проект „По пътищата на цивилизацията” (договор за БФП № BG161PO001/3.2-02/2011/012), съфинансиран по ОП „Регионално Развитие“ 2007-2013 и осъществяван в партньорство с общини Асеновград и Родопи.

Разпространяваните рекламни материали бяха най-разнообразни и представяха възможностите за различни видове туризъм в района Пловдив-Асеновград-Родопи. Интерес за посетителите представляваха и специалните материали, изработени по проекта и популяризиращи двата специални маршрута – „Виа Диагоналис през вековете” и религиозния маршрут.

Специално внимание беше обърнато и на Международната среща на туроператорите, която вече се превърна в традиционна за града и през май ще се състои нейното четвърто издание. Към събитието бе проявен голям интерес, а от ОП „Туризъм“ вече са изпратени и официални покани за срещата през май 2014 г.

6,046 total views, no views today