Начало Младежки дейности Стартира благотворителна еко кампания „Лист по лист“ 2012

Стартира благотворителна еко кампания „Лист по лист“ 2012

Община Пловдив – дирекция „Спорт и младежки дейности“ и Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ стартират Кампанията „Лист по лист 2012”.Повече от 8 100 ученици от 13 учебни заведения в Пловдив ще се включат в екологичната благотворителна инициативапо събирането на хартия от 05 до 09 ноември. В седмицата от 12-ти до 16-ти ноември включително ще се състои извозването на събраните количества от учебните заведения. Пунктовете са 13 и са в: ЧПГ „Класик”, ОУ „Васил Петлешков”, ПГСАГ „Арх. Камен Петков”, СОУ „Свети Седмочисленици”, ПГХТТ, СОУ „Найден Геров”, ОУ „Райна Княгиня”, ОУ „ДушоХаджидеков”, СОУ „Св. Климент Охридски”, ОУ „Стоян Михайловски”, ОУ „Д-р Петър Берон”, ПГЕЕ, ПГТ „Гоце Делчев”. Всеки който желае може да се включи като събере стара хартия, позвъни на съорганизаторите от НАРД и поръча извозване на папиросите. Община Пловдив и НАРД ще осигурят транспорт за събраното количество хартия от всички включили се в кампанията.
„Целта на „Лист по лист 2012” е дапопуляризира„зелената идея“ сред подрастващите в града под тепетата, чрез организирането на мащабно събиране на употребявана хартия”, заяви координаторът на НАРД Вера Кирилова.
Първите три училища, събрали най-много хартия /спрямо броя на учениците в училището/ ще получат и специалните награди на организаторите. Сред тях са среща на участниците с рап певеца Устата, пълна организация и реализация на спортен празник в даденото учебно заведение и осигуряване на спортни уреди за физкултурния салон на училището.
Резултатите за събраните средства и хартия, ще бъдат обявени на 21-ви, когато ще стане ясно и училището победител в кампанията.Събраните финанси ще бъдат дарени на 4-годишния Деян Юруков, който страда от рядкото двигателно заболяване – артрогрипоза и има нужда от ежедневни грижи, физиотерапия, операции и лечение.
Кампанията „Лист по лист 2012” се осъществява с подкрепата на Национален алианс за хора с редки болести, Областен информационен център, Фондация „Виртуална помощ”, ПапирБГ.

8,410 total views, no views today