Начало Пловдив днес Общината даде стадион „Лаута“ на ПФК „Локомотив”

Общината даде стадион „Лаута“ на ПФК „Локомотив”

Пред фенове на „Локомотив” /Пд/ и журналисти кметът на Пловдив инж. Иван Тотев подписа и връчи на административния директор на футболния отбор Атанас Узунов заповедта, с която общината преотстъпва за  срок от 10 години стопанисването на стадиона на Лаута на клуба.

 Това е поредното събитие от започналото преди около две години възраждане на спортната инфраструктура в града, което стартира с отпуснатите от Министерския съвет 2 млн. лв. за подобряване спортната база на двата големи пловдивски футболни клуба, отбеляза инж. Тотев. Според него днешната заповед дава възможности на собствениците на „Локомотив” да направят своите инвестиции.

 Благодарение на кмета, усилията на цялото представителство на отбора ни вече се осъществяват, подчерта Атанас Узунов. На 10 април – за двубоя с „Ботев” /Враца/, се очаква включването на новото осветление на стадиона, което за момента е № 1 в България, допълни той.

 С 60 хил. лв., отпуснати от бюджета на общината, се подготвя проектът за издигането на нова трибуна „Бесика”.  Не само стадионът, а и паркът около него предстои да се превърнат в едно от най-привлекателните места за отдих и спортни разлечения в Пловдив, каза Узунов.

 Благодарности към кмета инж. Иван Тотев и неговия екип изказаха и представителите на феновете Димитър Ботушаров и Велин Терзиев. За първи път от страна на местната власт срещаме желание за конструктивност и диалог, бяха единодушни в мнението си те.

7,183 total views, no views today