Начало Култура Международни лауреати на Благородна Танева и Genesis Orchestra с диригент Йордан Камджалов тръгват на национално турне, в събота са в Пловдив!

Международни лауреати на Благородна Танева и Genesis Orchestra с диригент Йордан Камджалов тръгват на национално турне, в събота са в Пловдив!

Poster-Plovdiv

С националното турне се отбелязва нейния 40-годишен юбилей като преподавател

Фондация „Йордан Камджалов“ организира национално турне на международни лауреати на известния цигулков педагог Благородна Танева по повод нейния 40-годишен юбилей като преподавател. В концертите, дирижирани от изключителния маестро Йордан Камджалов, ще участват някои от най-известните ни цигулари – Зорница Иларионова, Яна Дешкова, Гергана Гергова и Цветомир Цанков, както и настоящи възпитаници на Благородна Танева от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ София, заедно с уникалния GENESIS ORCHESTRA.

Концертът в Пловдив е тази събота – 28 октомври, от 18.00 часа, в залата на Драматичния театър.

Билети могат да бъдат закупени в Билетен център пред община Пловдив, в Туристическия информационен център на пл. „Римски стадион“, касата на Античен театър до АМТИИ, каса „МаскАрт“ в ДК „Борис Христов“, в цялата мрежа на Eventim, както и онлайн.

Благородна Танева е един от най-известните и международно признати преподаватели по цигулка. За периода на своята досегашна преподавателска работа нейни ученици са спечелили над 800 награди от национални и международни конкурси.Свирили са в едни от най-престижните зали в света, многократно са били солисти на камерни и симфонични оркестри у нас и в чужбина, участвали са в редица телевизионни и радиопредавания. Най-талантливите развиват успешна солова дейност и заемат концертмайсторски места в известни европейски оркестри, преподават в елитни училища в Европа и Америка.

Заповядайте и се потопете в необятния и завладяващ свят на музиката!

Дати на концертите от националното турне:

24 октомври – Държавна опера Стара Загора

25 октомври – Зала „Катя Попова“, гр. Плевен

26 октомври – Сити Марк Арт Център, гр. София

27 октомври – зала „Възраждане“, гр. Габрово

28 октомври – Драматичен театър, гр. Пловдив

Билети за концертите от турнето се продават онлайн и на касите на Eventim, както и на касите на Държавна опера Стара Загора, на читалище „Съгласие“, град Плевен, на City Mark в град София и на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в град Габрово.

3,541 total views, no views today