« Обратно към събитията

ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА на СНЕЖАНА ФУРНАДЖИЕВА

Започва:
02.11.2012
Приключва:
30.11.2012
Място:
ГХГ "Мексиканска графика"
Адрес:
ул. "Артин Гидиков" 11 /Старинен Пловдив/, Пловдив, България

2 до 30 ноември 2012
Градска художествена галерия – Пловдив, Експозиция „Мексиканска графика“, ул. „Артин Гидиков“ 11 /Старинен Пловдив/

Градска художествена галерия – Пловдив има удоволствието да ви покани на откриване на юбилейна изложба живопис на Снежана Фурнаджиева на 02 ноември 2012 г., от 18.00 часа в Къща на Мексиканското изкуство, ул. „Артин Гидиков“ № 11 (Старинен Пловдив).
Картините представени в изложбата са правени през последните две, три години. Снежана Фурнаджиева е заложила в експозицията посланието за вечния стремеж на човека към полет нагоре, към съвършенство и свобода на познанието. Чрез декоративно-абстрактен стил е наблегнала на знаците от траките и прабългарите, с послания за духовност и любов. Жената, като покровителка на живота присъства не веднъж в творчеството на авторката. Много от картините носят духа на Пловдив, какъвто го помни преди и сега, осмислен по нов начин, с реалност и носталгия.

Снежана Фурнаджиева е родена в Пловдив. Завършва стенопис във Великотърновския университет при проф. Гелов. Дълго време е живяла в Будапеща, но от две години е отново в България. Има участия в 40 национални изложби в България, 12 самостоятени, от които 5 извън страната. Член е на СБХ. Нейни картини са притежание на галерии и частни колекции в София, Пловдив, Ямбол, Пазарджик, Варна, Виена, Будапеща, Лондон, Париж, Стокхолм, Берлин, Познан и пр. Изложбата ще може да бъде видяна до 30 ноември 2012 г.

2,376 total views, no views today



iCal Import + Google календар

Няма коментари.

Напиши коментар

Необходимо е да се за да оставите коментар.