Начало Събития Албена Михова и Тончо Токмакчиев играят „Милионерът“ на Йовков в Пловдив

Албена Михова и Тончо Токмакчиев играят „Милионерът“ на Йовков в Пловдив

DSC_0292_2Заедно с тях в града под тепетата пристига целия състав на бургаския драматичен театър

Албена Михова и Тончо Токмакчиев ще гостуват на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив на 17 февруари 2020 г. от 19.00 часа. Двамата нашумели, атрактивни артисти се представят в класическата комедия „Милионерът“ от Йордан Йовков. Постановката по едноименната пиеса на Йовков е поставена от талантливия режисьор Богдан Петканин и е от афиша на Бургаския театър „Адриана Будевска“. Сценографията е дело на Мария Диманова.

Текстът на комедията на Йордан Йовков има изключително съвременно звучене, макар че е написан в далечната 1930-та година. „Милионерът“ е добра смесица на пиесата „Ревизор“ на Гогол, като сюжет, както и на „Вражалец“ на Ст. Л. Костов. Текстът е изключително актуален по отношение на политическата ситуация, споделя режисьорът Богдан Петканин. Той кани да участват в постановката гостуващите артисти Тончо Токмакчиев и Албена Михова, които се вписват в персонажите по неповторим начин.

Театралната партньорка на Токмакчиев за първи път играе на сцената на драматичен театър „Адриана Будевска“. В комедията на Йовков излиза и целият артистичен състав на драмата. Публиката ще види Асен Лозанов, Стоян Памуков, Зорница Константинова, Тони Минасян, Невена Цанева, Ива Трифонова, Никол Карабинова, Никола Парашкевов, Тихомир Благоев, Златко Ангелов и ученичката Радинела Неделчева.

Билети за представлението в Пловдив се продават на касата МаскАрт в Дома на културата „Борис Христов“.

6,113 total views, no views today