Начало Пловдив днес Служители на „Общинска охрана“ заловиха нарушител, горил автомобилни гуми на брега на Марица

Служители на „Общинска охрана“ заловиха нарушител, горил автомобилни гуми на брега на Марица

Inkednereglamentirano gorene (1)_LI

Само ден след като стартира съвместната акция на полицията и „Общинска охрана“ за проверки за незаконни сметища и нерегламентирано изгаряне на отпадъци, общински служители заловиха първия нарушител. 54-годишният А. С. е хванат в момент, когато е горял отпадъци до река Марица. Екип на ОП „Общинска охрана“ забелязва рибар, който се опитва да изгори автомобилни гуми, корда и пластмасови шишета. От огъня се запалват и близките дървета, които са укрепителни за брега на реката.

След като залавят нарушителя, служителите на „Общинска охрана“ започват да гасят пожара, като успяват да го потушат по най-бързия начин, въпреки че използват подръчни средства.
„Съставихме акт на нарушителя и известихме Трето районно управление на полицията“, уточни директорът на ОП „Общинска охрана“ Димитър Палашев.

„Продължаваме усилено със съвместната акцията за незаконно горене на битови отпадъци. Ще правим огледи и обиколки за незаконни палежи и места, обособени като незаконни сметища. Радвам се, че нашите общи усилия веднага дават добри резултат“, заяви заместник-кметът Йордан Ставрев. Той призова гражданите да сигнализират институциите, ако видят подобни нарушения.

Телефоните, на които хората могат да се обаждат, ако видят нередности, са: Пловдивски общински инспекторат – 032625650, 032/625660, 032/633323; „Зелен телефон“ 6-111; както и на РИОСВ на: 032/ 643 245.

При констатирани подобни престъпления санкциите са според Наредбата за управление на отпадъците на Община Пловдив. Глобата за физически лица е от 300 лева до 1000 лева, а за еднолични търговци и юридически лица – от 1400 лева до 4000 лева. При повторно нарушение санкцията е в двоен размер.

Проверките са част от цялостната политика на Община Пловдив като конкретни мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух.

Inkednereglamentirano gorene (3)_LI nereglamentirano gorene (2) nereglamentirano gorene (4)

5,320 total views, no views today